Over


Mijn verhaal

Over wandelcoach in Velp
Over eigenaar Pyua-coaching

Mijn naam is Angelique van Dinter, eigenaar van PYUA-COACHING.
Samen met mijn man en onze dochter woon ik in Velp, aan de rand van de prachtige Veluwezoom.

Mijn professionele loopbaan is begonnen in de gezondheidszorg, aanvankelijk als HBO verpleegkundige. Al vrij snel heb ik de overstap gemaakt naar de rol van organisatieadviseur/onderzoeker/trainer bij een organisatieadviesbureau. De jaren daarna heb ik me verder bekwaamd als Human Resources (HR) adviseur in de mediabranche en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds ruim twaalf jaar ben ik werkzaam als tactisch en stategisch HR adviseur binnen een topklinisch ziekenhuis in Arnhem.

Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven. Naast de opleiding Toegepaste Integrale Psychologie heb ik me in de afgelopen jaren via diverse coach opleidingen ontwikkeld tot professioneel coach, met een specialisatie als mindful wandelcoach. Mijn interesse in wat mensen beweegt en mijn affiniteit met buiten in de natuur zijn, bewegen en mindfulness, komen hierin mooi samen.
Iedereen kent wel de ervaring zo nu en dan teveel in het hoofd en ‘op de automatische piloot’ bezig te zijn en te weinig voeling te houden met dat wat er vanbinnen, in het hart leeft. Ikzelf ben daar geen uitzondering op. Een bewust gekozen sabbatical van vijf maanden in 2021 waarin ik een persoonlijke leiderschapsreis heb gemaakt, deed me besluiten om als wandelcoach een eigen praktijk in Velp te starten.

Pyua-coaching

In 2022 ben ik naast mijn baan als HR adviseur in het ziekenhuis gestart met een eigen coachpraktijk. Door de combinatie van beide rollen ervaar ik dat hoofd en hart meer met elkaar verbonden zijn. Dit heeft in beide rollen een versterkend en positief effect.

Ik wandel altijd graag tijdens vakanties en doe dat ook in het dagelijks leven met regelmaat in de natuur hier dichtbij. Ik knap er zelf enorm van op als mijn hoofd ‘vol’ is en ik in kringetjes begin te denken. Al wandelend of hardlopend buiten in de natuur lost dat op. Mijn hoofd wordt helder, mijn humeur klaart op en ik krijg weer nieuwe inspiratie en ideeën. En precies dat gun en bied ik jou.

Japans kunstwerk van Yayoi Kusama op het Japanse kunsteiland Naoshima
Kop koffie in Japanse kop en schotel

De naam PYUA-COACHING is geïnspireerd op mijn reis naar Japan enkele jaren geleden. PYUA [pjuwa] is een Japans woord voor PUUR. Ik hou van de natuurlijke en verfijnde schoonheid van de Japanse cultuur. De pure eenvoud.
De illustratie in mijn bedrijfslogo verwijst naar het prachtige blad van de Ginkgo Biloba, de Japanse notenboom. In Japan draagt het waaiervormige blad van de Ginkgo naast zijn bijzondere schoonheid ook symboliek met zich mee: het is een symbool van groei, bescherming, vrede, kracht en hoop.
Als mens staat ‘puur zijn’ bij mij hoog in het vaandel: naturel, waarachtig, betrouwbaar en zuiver in mijn bedoelingen. Eigenlijk hou ik van alles wat puur en ‘echt’ is: pure chocola, pure koffie, pure duurzame materialen, puur natuur en pure ontmoetingen met mensen.

Als mindful en intuïtief coach ben ik getraind in het verzorgen van een emotioneel veilige en niet-veroordelende omgeving, zodat aandachtig verbinden daadwerkelijk mogelijk is. Door mijn brede ervaring als HR adviseur en coach voel ik snel aan waar het precies wringt, en weet ik dit te vertalen naar jouw dagelijks leven.

Meer over mij
De essentie? Werken in verbinding met mensen. In diverse rollen heb ik mensen 1 op 1 mogen begeleiden, coachen en adviseren. In contact met de ander aandachtig aanwezig zijn en vanuit vertrouwen een positieve beweging in gang kunnen zetten, is voor mij de essentie en daar waar mijn kracht ligt.

Voor meer informatie en mijn opleidingsachtergrond kun je LinkedIn raadplegen.