Over


Mijn verhaal

Ik ben Angelique van Dinter (1968). Oprichter van PYUA-COACHING.
Samen met mijn man en onze dochter ben ik woonachtig in Velp, aan de rand van de prachtige Veluwezoom.

Mijn loopbaan is begonnen in de gezondheidszorg, aanvankelijk als HBO verpleegkundige. Al vrij snel heb ik de overstap gemaakt naar de rol van organisatieadviseur/onderzoeker/trainer bij een organisatieadviesbureau. De jaren daarna heb ik me verder bekwaamd als Human Resources (HR) adviseur in de mediabranche en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds ruim tien jaar ben ik werkzaam als HR adviseur binnen een topklinisch ziekenhuis in Arnhem.

In de afgelopen jaren heb ik me via diverse coach opleidingen ontwikkeld tot professioneel coach, met een specialisatie als mindful wandelcoach. Mijn interesse in wat mensen beweegt en mijn affiniteit met buiten in de natuur zijn, bewegen en mindfulness, komen hierin mooi samen.
Iedereen kent wel de ervaring teveel in het hoofd bezig te zijn en te weinig voeling te houden met dat wat er vanbinnen, in het hart leeft. Ikzelf ben daar geen uitzondering op. Een bewust gekozen sabbatical van vijf maanden in 2021 deed me besluiten om als coach een eigen praktijk te starten.

Pyua-coaching

In 2022 ben ik naast mijn baan als HR adviseur gestart met een eigen coachpraktijk. Door de combinatie van beide rollen ervaar ik dat hoofd en hart meer met elkaar verbonden zijn. Dit heeft in beide rollen een versterkend en positief effect.

De naam PYUA-COACHING is geïnspireerd op een reis naar Japan enkele jaren geleden. PYUA [pjuwa] is een Japans woord voor PUUR. Ik hou van de natuurlijke en verfijnde schoonheid van de Japanse cultuur. De pure eenvoud.
De illustratie in mijn bedrijfslogo verwijst naar het prachtige blad van de Ginkgo Biloba, de Japanse notenboom.
Als mens staat ‘puur zijn’ bij mij hoog in het vaandel: naturel, waarachtig, betrouwbaar en zuiver in mijn bedoelingen. Eigenlijk hou ik van alles wat puur en ‘echt’ is: pure chocola, pure koffie, pure duurzame materialen, puur natuur en pure ontmoetingen met mensen.

Als mindful en intuïtief coach ben ik getraind in het verzorgen van een veilige en niet-veroordelende omgeving zodat aandachtig verbinden daadwerkelijk mogelijk is. Door mijn brede ervaring als HR adviseur voel ik snel aan waar het precies wringt, en weet ik dit te vertalen naar jouw dagelijkse leven.

Meer over mij
De rode draad? Werken met mensen. In diverse rollen heb ik mensen 1 op 1 kunnen begeleiden, coachen, adviseren en dat met veel voldoening en plezier. In contact met de ander vanuit vertrouwen een positieve beweging in gang kunnen zetten en in het moment van toegevoegde waarde zijn, is voor mij de essentie en daar waar mijn kracht ligt.

Voor meer informatie en mijn opleidingsachtergrond kun je LinkedIn raadplegen.