FAQ


FAQ: Hoe fit moet ik zijn?

Hoe fit moet ik zijn om deel te nemen aan wandelcoaching?

Wandelcoaching is heel laagdrempelig en geschikt voor iedereen, het is lichamelijk niet heel inspannend. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open houding en de wil om bewust contact te maken met jezelf en de natuurlijke elementen. Ondanks dat je niet veel kilometers loopt en het om ontspanning (niet zozeer inspanning) gaat, loop en sta je vaak wel een langere tijd. Afhankelijk van de wandelroute is het dus wel fijn als je goed ter been bent en lekker zittende (wandel)schoenen met profielzool draagt. Mocht je minder goed ter been zijn, dan kunnen we altijd overleggen over alternatieve mogelijkheden.

Wat als het regent?

Bij regen gaan de sessies in principe gewoon door. Regen kan juist ook gunstige omstandigheden creëren voor de sensorische en zintuiglijke ervaring. Belangrijk is natuurlijk dat je je goed kleedt.

Wanneer gaat een geplande sessie niet door?

Bij extreme weersomstandigheden en onweer wordt de sessie geannuleerd of in overleg omgezet in een coachsessie in mijn praktijkruimte. Bij ziekte van de coach of andere calamiteiten, wordt de coachsessie verplaatst naar een andere datum. Lees ook verder onder de Algemene Voorwaarden.

Is er iets dat ik zelf mee moet nemen?

Je kunt je eigen drinkwater en eventueel een matje om op te zitten meenemen, afhankelijk van het weer. Als je het prettig vindt om notities te maken gedurende de coachsessie kun je ook een notitieboekje en pen meenemen, of deze digitaal opslaan via je mobiele telefoon. Wel zal ik je vragen om je telefoon op stil te zetten. Wanneer je foto’s wilt maken tijdens de sessie kun je dat gerust doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je bijvoorbeeld zonnebrand, anti-insecten spray en geschikte kleding meenemen. Ik zal je daar voorafgaand aan de sessie over informeren.