Wandelcoaching


Wat is wandelcoaching in de natuur?

Wandelcoaching is een vorm van coaching, waarbij je al wandelend de natuur in je opneemt via jouw zintuigen. Je wordt je bewust van je lichaam in het hier en nu en leert te luisteren naar de meer en minder subtiele signalen van je lichaam. In de kern gaat het om bewuste ademhaling en de focus verleggen van je hoofd naar je lijf. Door de rust en stilte die je ervaart, leer je te zien wat op dit moment echt belangrijk voor je is, waardoor je gezondere en betere keuzes leert maken. Het is een laagdrempelige manier om tot jezelf te komen.

De inspirerende krachten van de natuur laat je hun werk doen tijdens de coachsessies. Als wandelcoach loop ik letterlijk en figuurlijk met je mee en ik help je bij het vinden van passende antwoorden op jouw vragen. Zowel de natuur als je lichaam zijn een prachtige spiegel om je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en verlangens. Uit de natuur zijn waardevolle lessen te leren, zoals meebuigen, loslaten, de balans houden en niet oordelen. Wat je ervaart tijdens de oefeningen koppelen we aan je coachvraag. Je gaat je vraagstuk anders bekijken, anders ervaren en daardoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden en beweging. Je ervaart meer balans en creativiteit.

Waarom wandelen?

Ik wandel altijd graag tijdens vakanties, maar doe dat ook in het dagelijks leven met regelmaat in de natuur hier dichtbij. Ik knap er zelf enorm van op als mijn hoofd “vol” is en ik in kringetjes begin te denken. Al wandelend of hardlopend buiten in de natuur lost dat op. Mijn hoofd wordt helder, mijn humeur klaart op en ik krijg weer nieuwe inspiratie en ideeën. En precies dat gun en bied ik jou. Ik loop een eindje met je mee, letterlijk en figuurlijk, en je zult zien: de lucht klaart weer op. Samen wandelen kan jou weer nieuwe inzichten geven, over jezelf en jouw persoonlijke vraagstuk.

Als je wandelt kom je letterlijk en figuurlijk in beweging!

Meer weten over mijn aanbod?